Certificate rezidenta fiscala: Facebook, Twitter, LinkedIn, Bing Ads/Microsoft, Amazon, Mail Chimp, Fotolia, Atlassian si Google Ads

Daca vrei sa decontezi facturile de Google Ads, Facebook Ads, Twitter, Amazon, Linkedin, Microsoft, Mail Chimp, Fotolia, Atlassian sau pur si simplu vrei sa stii ce este si la ce foloseste certificatul de rezidenta fiscala, atunci acest articol iti va fi de un real folos!

Ce este certificatul de rezidenta fiscala?

Certificatul de reziden╚Ť─â fiscal─â este un document necesar pentru a beneficia de aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri ╚Öi de a respecta reglement─ârile fiscale locale.

Acest certificat este cerut de catre departamentul contabil in scopul de a stabili tipul de impozitare pentru o achizitie facuta (de produs sau serviciu) dintr-o tara care nu este membra a Uniunii Europene.

Care este rolul certificatului de rezidenta fiscala?

Pentru aplicarea tratatelor rom├óne╚Öti de prevenire a dublei impuneri, pl─âtitorul nerezident trebuie s─â furnizeze pl─âtitorului de venit certificatul de reziden╚Ť─â fiscal─â. Acest document trebuie s─â fie eliberat de autorit─â╚Ťile competente din ╚Ťara de re╚Öedin╚Ť─â. Un certificat de reziden╚Ť─â fiscal─â din Rom├ónia furnizeaz─â informa╚Ťiile necesare care dovedesc faptul c─â nereziden╚Ťii ├«n cauz─â sunt reziden╚Ťi ai statelor implicate ├«n conven╚Ťii de prevenire dubl─â semnate cu ╚Ťara noastr─â, pentru anul corespunz─âtor perioadei ├«n care a fost ├«nregistrat venitul. Se men╚Ťioneaz─â, de obicei, ╚Öi detalii privind identitatea num─ârului de identificare nerezident ╚Öi a num─ârului de contribuabili. Pl─âtitorul de venit este responsabil pentru primirea documentului ├«n conformitate cu termenii legali. De asemenea, are op╚Ťiunea de a accepta o copie certificat─â. Atunci c├ónd un alt stat care a semnat anterior cu Rom├ónia un acord de prevenire a dublei impuneri, solicit─â unui rezident rom├ón s─â furnizeze certificatul de reziden╚Ť─â fiscal─â, persoana ├«n cauz─â va depune un formular de cerere la biroul responsabil cu aceste proceduri.

Cat timp este valabil un certificat de rezidenta fiscala?

Certificatul de rezidenta fiscala se elibereaza in primul trimestru al anului si este valabil si in primul trimestru al anului urmator.

Descarca gratuit certificatele de rezidenta fiscala

Pentru a-ti fi mai usor, echipa SEOCUPCAKE, iti pune la dispozitie descarcarea certificatelor de rezidenta fiscala de la cele mai cunoscute companii de promovare din mediul online:

Certificate de rezidenta fiscala 2019

Certificate de rezidenta fiscala 2018

Daca acest articol ti-a fost de folos, te rugam sa il distribui si prietenilor tai (sigur vor aprecia), iar daca ai informatii pe acest subiect care completeaza articolul, te rugam sa le lasi in sectiunea de comentarii! 

Iti multumim! Echipa SEOCUPCAKE.

Mihai Chitoiu
Specialist SEO
Un comentariu
  1. Buna ziua va rog nu imi puteti trimite un certificat de rezidenta pentru AIRBNB,va multumesc incerc de foarte mult timp sa il primesc de la ei dar nu am reusit ,multumesc

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificati casuta antispam