Certificate rezidenta fiscala: Facebook, Twitter, LinkedIn, Bing Ads/Microsoft, Amazon, Mail Chimp, Fotolia, Atlassian si Google Ads

Daca vrei sa decontezi facturile de Google Ads, Facebook Ads, Twitter, Amazon, Linkedin, Microsoft, Mail Chimp, Fotolia, Atlassian sau pur si simplu vrei sa stii ce este si la ce foloseste certificatul de rezidenta fiscala, atunci acest articol iti va fi de un real folos!

Ce este certificatul de rezidenta fiscala?

Certificatul de rezidență fiscală este un document necesar pentru a beneficia de aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri și de a respecta reglementările fiscale locale.

Acest certificat este cerut de catre departamentul contabil in scopul de a stabili tipul de impozitare pentru o achizitie facuta (de produs sau serviciu) dintr-o tara care nu este membra a Uniunii Europene.

Care este rolul certificatului de rezidenta fiscala?

Pentru aplicarea tratatelor românești de prevenire a dublei impuneri, plătitorul nerezident trebuie să furnizeze plătitorului de venit certificatul de rezidență fiscală. Acest document trebuie să fie eliberat de autoritățile competente din țara de reședință. Un certificat de rezidență fiscală din România furnizează informațiile necesare care dovedesc faptul că nerezidenții în cauză sunt rezidenți ai statelor implicate în convenții de prevenire dublă semnate cu țara noastră, pentru anul corespunzător perioadei în care a fost înregistrat venitul. Se menționează, de obicei, și detalii privind identitatea numărului de identificare nerezident și a numărului de contribuabili. Plătitorul de venit este responsabil pentru primirea documentului în conformitate cu termenii legali. De asemenea, are opțiunea de a accepta o copie certificată. Atunci când un alt stat care a semnat anterior cu România un acord de prevenire a dublei impuneri, solicită unui rezident român să furnizeze certificatul de rezidență fiscală, persoana în cauză va depune un formular de cerere la biroul responsabil cu aceste proceduri.

Cat timp este valabil un certificat de rezidenta fiscala?

Certificatul de rezidenta fiscala se elibereaza in primul trimestru al anului si este valabil si in primul trimestru al anului urmator.

Descarca gratuit certificatele de rezidenta fiscala

Pentru a-ti fi mai usor, echipa SEOCUPCAKE, iti pune la dispozitie descarcarea certificatelor de rezidenta fiscala de la cele mai cunoscute companii de promovare din mediul online:

Certificate de rezidenta fiscala 2019

Certificate de rezidenta fiscala 2018

Daca acest articol ti-a fost de folos, te rugam sa il distribui si prietenilor tai (sigur vor aprecia), iar daca ai informatii pe acest subiect care completeaza articolul, te rugam sa le lasi in sectiunea de comentarii! 

Iti multumim! Echipa SEOCUPCAKE.

Mihai Chitoiu
Specialist SEO
Un comentariu
  1. Buna ziua va rog nu imi puteti trimite un certificat de rezidenta pentru AIRBNB,va multumesc incerc de foarte mult timp sa il primesc de la ei dar nu am reusit ,multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificati casuta antispam