Creare magazin online

Identificarea platformei conform nevoilor business-ului

1. Identificarea platformei conform nevoilor business-ului

Alegerea platformei (Open Source CMS) trebuie raportata la nevoile afacerii dvs., atat in momentul T0 (inceperea business-ului) cat si in momentul T1 (termen mediu/lung – 1-2 ani). Experienta privind atat proiectele noastre in lucru, cat si cele definitivate, ne recomanda pentru crearea de magazine online pe urmatoarele solutii ecommerce:

 • Prestashop
 • Opencart
 • Magento
 • WordPress

Ordinea solutiilor e-commerce propuse de agentia noastra este raportata la experienta cu un sistem Open-Source (CMS), astfel reusind sa livram implementari mult mai eficiente in ceea ce priveste timpul.

2. Creare concept grafic (logo/design website)

Solutiile complete si personalizate de design grafic propuse reprezinta crearea unui concept de branding, in functie de bugetul dvs., raportat si la business-plan. Primul pas pentru realizarea unui concept grafic reprezentativ pentru afacerea dvs. este completarea unui brief de creatie, precum si wireframe-uri, iar, ulterior, se stabileste timpul efectiv de lucru creativ. Cele mai importante elemente ale conceptului grafic sunt urmatoarele:

 • Creare wireframe
 • Creare/concept logo
 • Creare bannere/elemente vizuale
 • Creare carti de vizita/video/semnatura email
Creare concept grafic
Aplicarea elementelor web

3. Aplicarea elementelor web design responsive

In 2017, Art directorii agentiei specializati in UI si UX recomanda ca Web Design-ul site-ului sa se raporteze plecand de la varianta de mobil a site-ului.

Astfel, in cadrul proiectarii design-ului si aplicarii, initiem intai creatia aferenta variantei de Mobile si, ulterior, aplicam si design-ul pentru Desktop.

Toate procesele implica tehnologii de programare care sa permita acuratetea unui cod sursa, elemente responsive, optimizari la nivel de CSS si baza de date.

4. Implementam elemente SEO and Engine-friendly (arhitectura site)

Cel putin 2 tipuri de campanii digitale sunt dependente de elementele Engine-friendly. Campaniile de optimizare SEO si cea de Google Adwords (partial) sunt actionate de un AI, denumit machine-learning, si astfel acumuleaza informatii despre produsele tale, despre audienta ta si se autoadapteaza in consecinta. Inexistenta unor elemente optimizate si structurate corespunzator poate genera probleme de indexare si/sau trafic irelevant.

Analizand business-ul initial (+ competitia), putem construi cea mai buna structura si, totodata, putem implementa, inainte de lansare, toate elementele Engine & User Friendly.

Implementarea elementelor seo
Aplicarea elementelor de design

5. Importam/Exportam produsele automat pe baza unor feed-uri personalizate

Un magazin online poate avea de la 10 pana la 50.000 de produse. Pentru magazinele online care au produse putine ca numar recomandam adaugarea manuala a acestora cu focus pe specificatii/prezentare originala. Insa, pentru site-urile ecommerce de tip marketplace automatizam procesele prin importuri CSV, astfel timpul de adaugare a produselor se reduce considerabil.

In functie de complexitatea bazei de date, a platformei, a specificatiilor si a tipului de informatie importat realizam scripturi care sa ajute procesul de business.

6. Implementare module specifice business-ului (curier/facturare)

Implementam solutii personalizate, in functie de necesitatile business-ului:

 • Module de curierat
 • Module ale procesatorilor de plati online & trimitere sms
 • Live chat/sectiune blog
 • Scripturi Google Adwords/Facebook/Afiliere
 • Scripturi pentru redirect-uri automate si pentru feed-uri personalizate (ex: compari.ro)

Am enumerat doar cateva dintre cele mai folosite module/functionalitati ale magazinelor online care activeaza in piata e-commerce. In functie de necesitatile afacerii dvs., putem dezvolta functionalitati personalizate (integrare ERP etc.).

Implementare mdule specifice

7. Optimizam baza de data privind viteza de incarcare a site-ului

Viteza de incarcare variaza in functie de browser, device, conexiune Internet, geolocatie, resurse/configuratie server, dar si de baza de date a site-ului. Tinand cont de toti factorii care influenteaza viteza de incarcare intreprindem urmatoarele actiuni specifice:

 • Implementam module de caching la nivel de site
 • Optimizam baza de date raportat la resursele serverului
 • Optimizam elementele din pagina (comprimare html, CSS/JS in fisiere etc.)
 • Optimizam la nivel de detalii imaginile prin comprimare

8. Integram scripturile Google, Facebook, Afiliere, Comparatoare

Implementam/Configuram toate modalitatile de tracking si pe cele de integrare cu alte parti, iar apoi le testam:

 • Integrare scripturi Google Adwords/Tag manager/Ecommerce
 • Integrare scripturi Facebook Pixel/Product catalog (feed.xml)
 • Integrare scripturi & feed-uri afiliere (2Performant/Profitshare)
 • Integrare scripturi & feed-uri comparatoare (Compari.ro/Price.ro/Shopmania.ro)
integrare scripturi
Instalare certificat SSL

9. Instalam certificatul SSL pe server

In 2017, siguranta informatiei prin implementarea unui certificat SSL (https) reprezinta o confirmare a entitatii brandului atat pentru motorul de cautare, cat si pentru useri. Implementarea unui certificat SSL la nivelului unui site presupune urmatoarele proceduri:

 • Securizare elemente pe toate paginile site-ului
 • Redirect-uri corespunzatoare catre noua varianta de URL
 • Implementari/verificari asupra relatiilor URL canonical

10. Testarea tuturor functionalitatilor inainte de lansare

Inaintea lansarii verificam si retusam (daca este cazul) orice element care tine de functionalitatea site-ului, pana la detalii de design. Facem teste de comanda, verificam toate procesele ulterioare care sunt directe cu viitori clienti, testam serverul privind timpul de raspuns, analizam afisarea pe diferite tipuri de device/browser. Dupa ce rezolvam si avem toate elementele testate, migram magazinul online pe live, cu toate functionalitatile si implementarile realizate. Mai exact, in limbajul internautilor, iti livram un “magazin online la cheie”.

Testare functionalitati